Véget ért a Nagy Pedagógus Polgári Engedetlenség és a híradásokkal ellentétben ez hatalmas bukta volt! Kipukkant a léggömb, de nem is lehetett mást várni. A diákok örültek, hogy lyukas órával kezdtek, így a tanulók tiltakozási értéke szinte nulla, hiszen jobb volt matekozás helyett kicsit az utcán sétálni, rajzolgatni azzal a krétával, amit a gaz kormány nem biztosít az iskoláknak. Kunhalmi Ágnes is a parlament ablakából kockás kokárdázott, mint oktatási szakpolitikus, bár azt nem tudom, megkapta-e már a diplomáját, mert valahol Martin Schulz-cal voltak egy szellemi szinten. A hitelessége így minimum megkérdőjelezhető!

Pukli mondja a magáét, de nála is a nagy hang, a követelés és a fenyegetőzés megvan, csupán a hitelesség kérdőjeles, de az nagyon! Nézzük már a tényeket! A nagy megmozduláson az iskolák 3%-a vett részt, ami cirka 5800 iskolát számítva úgy 170 intézmény. Azt az apróságot se hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem minden tiltakozó intézmény összes tanára vett részt a hőbörgésben, hiszen sokan átlátva a politikai színezetet inkább távol tartották magukat ettől a performansztól. Szinte ordított a megmozdulásról a balliberális demagógia és a manipuláció. A kormány pedig megnyugodhat, hiszen ha normális mederbe folynak a tárgyalások tovább és tényleg arról lesz szó, ami miatt elméletileg ezt a megmozdulást meghirdették és javítanak az oktatás helyzetén, a Puklik elől kifogy a tér és az a pár követőjük is elpártol, akiket eddig meg tudtak vezetni.

Mi sem természetesebb, hogy a ballib sajtóban olvashatunk édes kis életképeket, amikor a nyugdíjas pedagógus könnyes szemmel rebegi el, bárcsak ő is tüntethetne az aktív kollégákkal. Esetleg olyat, hogy az autósok dudálással fejezték ki szolidaritásukat, vagy szülők szabadságot vettek ki és elmentek ők is demonstrálni. Ezeket a híreket aztán le lehet fordítani érthető és emberi nyelvre, ami a nagy megmozdulást picit dehonesztálja. A nyugdíjas néni nézte a felfordulást és a kötőhártya gyulladása miatt ömlött a szeméből a könny. A közlekedők a demonstráció forgalomlassító hatása miatt türelmetlenül dudáltak, vagy pár, magát igen fontosnak érző anyuka eljött az első órára pezsegni egy kicsit! Kegyetlen az élet és az igazság is az, nem mindenki képes elviselni!

A pedagógusok nagyot léptek vissza társadalmi megítélésükben, hiszen aki egy picit gondolkodik átlát a  manipuláción, amit ők nem tudtak megtenni egy páran. A józan többség, megnyugodhatunk, a tanítás és a nevelés oltárán áldozott, míg ez a pár ember hőbörgött. Valahol olvastam, hogy ez nem hőbörgés, ami nem igaz. Ésszerű, normális, konstruktív javaslatok nincsenek, csak a zsigeri ellenállás és gyűlölködés és politikai követelések.

Magam meghallgattam anno Pukli István „beszédét” és csak egy kérdést tennék fel:

  • Szeretnéd, hogy a gyerekedet ilyen ember tanítsa?

A választ és a helyzet megítélését mindenkinek a józan megfontolására bízom!