Szánalmas és egyben erőltetett a pedagógusok lázadásának újabb szakasza. Egyébként nem is a pedagógusok berzenkedése itt a lényeg, hanem az a politikai cél, amivel egy szélsőbalos minoritás a többség által legálisan megválasztott kormány ellen fenekedik. A PDSZ és a Taní-tanék mozgalom sem képes egymással értelmesen kommunikálni, ami egyáltalán nem hír jellegű számomra Gallóné és a Pukli- Törley párost elnézve. Az előbbi 25 pontja pont nem egyezik az utóbbiak 12 pontjával, nem beszélve mind két pontoskodó izzadtság szagú, indulatos és bután hangos erőlködéséről.

A komikum határát súrolja az a kijelentés, hogy mindenki hagyja abba öt percre a munkát 12 órakor. Ez volt olyan világrengető ötlet, mint megkérdezni a lurkókat, hogy a tanárokat akarják- e támogatni, vagy matek órára menni. Így az ebédidőre meghirdetett munkabeszüntetés biztosan sikeresnek lesz megkommunikálva. A forgalomlassító demonstrációra nem tértem még ki, mikor is Budapesten 25 autó fogja a forgalmat lassítani. Tessék, itt a recept, hogy miképp lehet 25 kellemetlenséget okozó fajankó tevékenysége hír, akik még egy rendes kocsmát sem tudnának megtölteni.

Egyre jobban megerősödik bennem az érzés, hogy valamit tenni kell a kisebbségben lévők diktatúrája ellen. Az, hogy pár lázadó nem hajlandó a gyermekemet tanítani, mert politikai ambícióit akarja kiélni, vagy csak annyi esze volt, hogy ezt a lázadásra buzdító maszlagot bevette, ne okozzon már nagyon sokaknak kellemetlenséget, akik mellesleg nem is szolidárisak velük. Azt pedig igazán baklövésnek tartom, hogy Budapesten 25 ember autóba ül és akadályoz több ezret a közlekedésben!

A pedagógusnak tanítani kellene, a civileknek pedig a közösségért munkálkodni, míg a politikusoknak politizálni. Jelenleg a politikusok civil álcában lázadást szítanak, a tanárok politizálnak és a civilek pedig a közösség többségi része ellen munkálkodik. Íme az ötperces figyelmeztetés lényege.