John Kerry emberi jogi jelentése alapjaiban van annyira elfogulatlan és objektív, mint Rákosi Mátyás első hároméves tervének értékelése. Bölcs vezérünk Sztálintól tanulta az objektivitást, míg Kerry a becsületet igen csak Nixontól.

Íme, a problémák szerinte:

·  „a börtönök túlzsúfoltságát, valamint fogvatartottakat ott érző fizikai bántalmazásokat,

·  a hosszúra nyúló előzetes letartóztatásokat,

·  a migránsok börtönbe zárását,

·  az egyházak politikai alapon való elismerését,

·  a kormányzati korrupciót,

·  a médiában lezajló koncentrációt, ami együtt jár az egyre korlátozottabb szerkesztői szabadsággal,

·  ezen túl pedig szóba jön civil társadalomra gyakorolt kormányzati nyomás és megfélemlítés is.”

Vegyük végig őket!

A börtönök valóban túlzsúfoltak, de gondolom, hogy nem a kormányzat tehet arról, hogy több a bűnöző! A börtönbeli fizikai bántalmazást pedig a rabok egymás között ejtik meg, úgy hogy ezt se kenjük a Fideszre.

Az előzetes letartóztatások is hosszúak, de minden jogi előírásnak meg kell felelni, így nem lehet statáriálisan ítélkezni.

A migránsokat hova zárjuk, ha törvényt szegnek? Lőjük le őket, mint az USA határőrsége, vagy Izrael?

Az egyházak politikai alapon való elismerését épp úgy nem tudta senki bizonyítani, mint a kormányzati korrupciót! Az USA-ban azért tudunk felsorolni korrupciós ügyeket, amelyek mindig valamilyen botrány néven híresültek el.

A média koncentrációnál és a szerkesztői szabadság megnyirbálásánál már mosolyogtam. Itt aztán lehet a hasábokon tele szájjal szidni a kormányt. Apró adalék, de ha a Népszavánál, Népszabadságnál, Propelleren vagy a 444-en ellent mer mondani valaki és a kormány mellett érvel, már ki is tiltották. Ennyit a szabadságról és a pártatlanságról.

Végül a civilek, akiket külföldről pénzelnek. Nem is civileknek nevezném őket, hanem nemzetbiztonsági kockázatnak. Az a fixa ideájuk, hogy harmincan összegyűlve ők fognak diktálni a többségnek. Amikor ez nem jön össze, akkor pedig diktatúrát rikkantanak.

 

Pár apróság még ide kívánkozik a demokrácia fellegvárának ormos csúcsáról visszaöklendezett bírálathoz. Mint említettem, nem lőjük le a határsértőket, mint USA és Izrael. Aki erőszakosan lép fel, azt nem lőjük agyon, mint Izrael. Itt nem nyitnak tüzet a cigányokra a rendőrök, mint a négerekre az USA-ban, ha megíjednek! Nem tartunk nyilvános lefejezéseket, mint a baráti Szaud Arábia és a gyermekházasságot sem pártoljuk. Mi kerítést építettünk a betolakodók ellen és nem falat, mint Izrael! Nem hajtunk végre nemzetközi vizeken kalóz akciókat és nem használunk fehér foszfort civilek ellen, mint Izrael!

Ezeknek a tényeknek a tudatában bátran állíthatjuk, Kerry jelentése annyit nem ér, mint a papír, amire kinyomtatták!