„Ne vágj ki minden fát!”-idézi Koncz Zsuzsát a Népszava a városligeti fák ritkítása kapcsán. Nosza, jöttek is a „civilek” hirtelen fát menteni, mert a természet ugye érték és a gaz Orbán szeszélyének megfelelően nem átall ezekből a fákból kivágatni. Mellesleg megjegyezném, hogy egy olyan fa feküdt kivágva a földön a harcos aktivisták előtt, amelyiknek gyakorlatilag nem volt közepe. Elképzelem, micsoda ricsaj lenne, ha a fák elkötelezett barátai közül a nagy ellenállásban egyet agyon csapna egy ilyen kidőlő, korhadt, de megvédett fa! A Rózsa dombi „civilek” láthatóan igen felkészültek és a természet védelmében akár a munkásokkal is szembe szállnak.

Ilyenkor, ha van mivel elgondolkodik az ember. Jártam a tiszai ártéri erőkben, amelyeket titokzatos kezek iszonyúan megcsonkítottak. Ezek azok a „mélyszegények” voltak, akik még arra is lusták, hogy lehajoljanak a fát kivágni, hanem kényelmesen, derék magasságban járatják a fűrészt. Ők azok a kiileszkedett egyedek a társadalomból, akiknek nem hogy a természetvédelmi terület üres frázis és nyugodtan tarra vágják akár védett állatok, növények élőhelyeit is, de akiket az erdész is csak karhatalommal mer megközelíteni, meg ne öljék. Ők azok, akiknek italra, cigarettára, tetováló szalonra és szamuráj kardra telik, de a gyerekének ételre már nem. Ugyan ezek a „civilek” aztán a társadalmat és persze Orbánt a lelketlent hibáztatják azért, mert vannak éhező gyermekek!

Boldog lennék, ha a természet „civil” barátai eljönnének ide az „elesettek” közé és védenék a természetet és az élőhelyeket. Könnyű Pesten szembeszállni a rendőrrel, aki lassan már kérdezni sem mer, de itt megmutathatnák a kurázsit.

És tessék, ismét lelepleződött egy álságos, a politikával foglalkozó, magát „civilnek” hazudó apró, felforgató minoritás!